ЈКП Стари град, Хајдук Вељкова бб, Шабац

Служба ЗООхигијене

Служба зоохигијене је најмлађа служба ЈКП "Стари град" Шабац. Основна делатност је хватање паса луталица. У сарадњи са Ветеринарском станицом Шабац, пси се прегледају,а потом се обавља тријажа здравих, болесних и агресивних паса. Болесни пси се лече и задржавају у Прихватилишту за псе, које је једно од најмодернијих овакве врсте у Србији.

Прихватилиште за псе почело је са радом у марту 2013. године. У изгрaдњу и опремање почетно је уложено око 10 милиона динара, а првобитно је располагало капацитетом од 150 паса. Прихватилиште има подно грејање, топлотну и звучну изолацију. Такође, поседује део за шетњу и посету гостију као и сопствену канализациону мрежу.

Прихватилиште за псе функционише у две целине – новом и старом делу. У новом делу сметено је око 170 паса, док се у адаптираном делу, води брига о око стотинак паса. Служба зоохигијене поседује и хладњачу, чија је намена складиштење лешева прегажених и угинулих животиња. Они се транспортују у сомборску Кафилерију.

Служба запошљава шест радника, чији је посао хватање, храњење и брига о псима у Прихватилишту. Хватање паса луталица, према Програму пословања, обавља се четири пута недељно. Сви пси који су смештени у прихватилишту су стерилисани и о њима се води свакодневна брига, до момента удомљавања од стране грађана. Дежурна служба, по позиву Комуналне полиције и надлежне инспекције излази на терен, како би у најкраћем року решила проблем са псима луталицама на територији Града Шапца.