Припремање зимнице пуни Кванташку пијацу27. септембар 2016.
Септембар јесте месец који уводи у јесен, али и време када праве домаћице припремају зимницу. На шабачкој Кванташкој пијаци у протеклих двадесетак дана повећана је потражња за сезонским поврћем. Иако за просечно четворочлано домаћинство остављање зимнице представља велики издатак у кућном буџету, већина домаћица се не слаже са чињеницом да је јефтиније купити, него припремати. За домаћи ајвар, кажу гурмани, али и они који то нису, нема адекватне замене. Цена паприке креће се од 50 – 60 динара, плавог патлиџана 30 за килограм, парадајз је 50, док зелени стаје 200 динара по џаћићу. Уколико се припрема и туршија, ту су и краставци од 50 – 80 динара, карфиол 40, а паприка око 80 динара.